VisMath – Summer School 2014 for teachers

VisMath – Summer School 2014 for teachers

30.04.2014.

I ove godine, u okviruTempus projekta “Visuality & Mathematics” organizuje se Letnja skola (2nd European Summer School for Visual Mathematics and Education) u Beogradu, od 13. do 26. jula, na Metropolitan Univerzitetu u Beogradu.U okviru Letnje škole biće organizovana serija predavanja i radionica na temu vizuelne matematike koje će držati eminentni profesori iz Evrope i Srbije. Letnja škola će biti prijavljena ZUOV-u kao i predhodne godine.

Univerzitet Metropolitan u Beogradu deo je konzorcijuma osam institucija iz pet zemalja (University of Jyväskylä, Finland, Sint-Lucas School of Architecture, Belgium, University of Applied Arts Vienna, Austria, Eszterházy Károly College, Hungary, ICT College of Vocational Studies, University of Novi Sad, Belgrade Metropolitan University, Mathematical Institute of the Serbian Academy of Sciences and Arts) koje su partneri na TEMPUS projektu “Visuality & Mathematics: Experiential Education of Mathematics through Visual Arts, Sciences and Playful Activities” ( link ).

 

Cilj ovog projekta i letnje škole je da integriše umetnost, nauku i igru u nastavnim programima matematike, da proširi skup alata koji se koriste za razvoj percepcije i estetskog senzibiliteta, razvoj matematičke logike, kombinatorne i prostorne sposobnosti kao i motivisanosti za rešavanje problema kroz interdisciplinarni pristup. Pozivamo vas da budete učesnik letnje škole i naučite kako da organizujete matematičko umetničke aktivnosti u vašim školama.

U okviru ovog projekta je već realizovana jedna Letnja škola organizovana prošle godine u Egeru u Mađarskoj u kojoj je učestvovalo 40 nastavnika i 40 studenata iz Srbije.
Ovom prilikom pozivamo vas da prijavite učešće nastavnika matematike, informatike i umetnosti na Letnjoj školi. Uslov je znanje engleskog jezika jer celokupna letnja škola je na engleskom jeziku. U mogućnosti smo da, zajedno sa ostalim parterima iz Srbije, delegiramo učešće 40 nastavnika iz osnovnih i srednjih škola iz Srbije. Prednost pri izboru učesnika imaće nastavnici i profesori koji su do sada aktivno učestvovali u realizaciji projekta.

Više informacija možete naći na ovom (linku).