ISILA projekat prezentovan na 15. međunarodnoj eLearning konferenciji 2024

ISILA projekat prezentovan na 15. međunarodnoj eLearning konferenciji 2024

2.10.2024.

U okviru ERASMUS+ projekta ISILA (Improving the quality and sustainability of learning using early intervention methods based on learning analytics – ref. broj: 2023-1-FI01-KA220-HED-00015975) predstavljen je na 15. Međunarodnoj konferenciji o e-učenju 2024, koja se održala u Beogradu od 26. do 27. septembra. Događaj je organizovao Metropolitski univerzitet u Beogradu. Radovi predstavljeni na konferenciji fokusirali su se na analitiku učenja, veštačku inteligenciju u obrazovanju, kao i na druge tehnologije i metodologije primenjene u oblasti otvorenog i daljinskog učenja.

 

ISILA projekat predstavila je profesor dr. Miroslava Raspopović Milić sa Metropolitanskog univerziteta u Beogradu, koja je pružila detaljan pregled ciljeva, aktivnosti, rezultata i narednih koraka projekta. Prezentacija je izazvala interesovanje među učesnicima, pokrećući diskusije o njegovoj relevantnosti za budućnost obrazovanja.

 

Pored toga, Sonsoles López-Pernas sa Univerziteta Istočne Finske, koordinator ISILA projekta, i Jelena Jovanović sa Univerziteta u Bergenu takođe su nastupile na istoj konferenciji kao glavne govornice. Njihova izlaganja fokusirala su se na objašnjivu veštačku inteligenciju u obrazovanju i izazove i uvide u analitiku logova učenja, redom. Dr. López-Pernas i dr. Jovanović učestvovale su u diskusiji na okruglom stolu, gde su imale priliku da dalje razrade nalaze i izazove u vezi sa analitikom učenja ISILA projekta.

 

U nastavku možete videti nekoliko slika sa konferencije.

 

Više o projektu možete pogledati na sajtu: https://blogs.uef.fi/isila/