Uspešno održana jubilarna petnaesta međunarodna „eLearning konferencija“ na Univerzitetu Metropolitan

Uspešno održana jubilarna petnaesta međunarodna „eLearning konferencija“ na Univerzitetu Metropolitan

1.10.2024.

Konferneciju započeo svojom uvodnom rečju predsednika Univerziteta Metropolitan, prof. dr Dragana Domazeta koji je čast otvaranja konferencije predao našem državnom sekretaru dr Miroslava Trajanovića iz Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

 

Jubilarna petnaesta međunarodna „eLearning konferencija“ (eLearning-2024) održala se od 26. do 27. septembra 2024. godine na Metropolitan univerzitetu u Beogradu. Ova prestižna konferencija okupila je stručnjake iz oblasti učenja na daljinu, sa ciljem razmene iskustava, predstavljanja novih dostignuća i diskutovanja o inovativnim metodama u ovoj oblasti.

 

Glavni govornici na konferenciju su bili istaknuti istraživači i profesori:

 

– Profesor Jelena Jovanović sa Beogradskog univerziteta koja je govorila na temu “Deciphering Learning Traces: Insights, Challenges, and Innovations in Learning Log Analytics”

– Rektor Artyom Igorevich Vasiliev sa Univerziteta Sinergija koji je govorio o “Artificial Intelligence in Education: Problems and Prospects of Implementation”

– Sonsoles López-Pernas sa Univerziteta iz Istočne Finske je pričala o “Explainable AI in education: fairness, trust and bias”

 

Koncept konferencije obuhvatao je tri glavne teme: tehnički koncept, instrukcioni dizajn, kao i pedagoške i psihološke aspekte eLearning-a.

 

Fokus ovogodišnje „eLearning konferencije“ bio je na sledećim temama:

– Analitika učenja (Learning Analytics)

– Veliki podaci u obrazovanju (Big Data in Education)

– Veštačka inteligencija u obrazovanju i obuci (AI in Education and Training).

 

Takođe, predstavljeni su radovi koji se bave svim aspektima onlajn i kombinovanog učenja. Pored toga predstavljeni su rezultati projekta ISILA (Improving the quality and sustainability of learning using early intervention methods based on learning analytics – Broj projekta: 2023-1-FI01-KA220-HED-000159757) i projekta PreMETS (Predictive Maintenance Education & Training System – Broj projekta: 101108469 — PreMETS — ERASMUS-EDU-2022-PI-ALL-INNO)

 

Ova izuzetna prilika omogućila je učenje, razmenu ideja i umrežavanje sa stručnjacima iz celog sveta. Svi zainteresovani mogli su da prate konferenciju u hibridnom formatu, sa mogućnošću prisustva u prostorijama Univerziteta Metropolitan ili putem online platforme.

 

Hvala svima koji su učestvovali i prisustvovali! Vidimo se sledeće godine!