„Utopijske vizije: harmonija u cvatu“ –  Izložba FDU profesora Miljana Stevanovića

„Utopijske vizije: harmonija u cvatu“ – Izložba FDU profesora Miljana Stevanovića

8.08.2024.

Datum: 08. – 24. avgust 2024.

 

Otvaranje izložbe: 08. avgusta u 19h.

 

Lokacija: Prodajna galarija Beograd, ( Kosančićev venac 19)

 

„Utopijske vizije: Harmonija u cvatu“ umetnika Miljana Stevanovića, docenta na Fakultetu digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan. Ova izložba predstavlja vrhunac Stevanovićevog istraživanja i umetničkog izraza kroz lirsko-apstraktne forme, istražujući duboke veze između prirodnog sveta i ljudskih emocija.

 

Stevanović, sa doktoratom na Fakultetu likovnih umetnosti, poznat je po svom inovativnom pristupu koji spaja digitalne tehnologije sa tradicionalnim umetničkim praksama. Njegovi radovi u okviru ovog projekta istražuju prirodu kao metaforu i inspiraciju, koristeći boje, linije i teksture da bi izrazili unutrašnja iskustva i lična osećanja.

 

Izložba „Utopijske vizije: Harmonija u cvatu“ nudi posetiocima priliku da se upuste u jedinstveni svet lirskih apstrakcija koje prate organske oblike prirode, poput bioloških rasta, kretanja vode i sezonskih promena. Ova umetnička praksa ne samo da istražuje prirodne forme, već i izaziva snažan emotivni odgovor kod posmatrača, prekoračujući konvencionalne umetničke granice.

 

Pozivamo sve ljubitelje umetnosti da prisustvuju otvaranju izložbe i dožive kako se svet prirode transformiše kroz umetnost Miljana Stevanovića.

 

Pridružite nam se na ovom inspirativnom putovanju kroz harmoniju i estetsku lepotu prirodnih fenomena! Vidimo se!