Godišnja Izložba DizajnUM12, održana u Nišu i Beogradu

Godišnja Izložba DizajnUM12, održana u Nišu i Beogradu

12.07.2024.

Godišnja izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan iz Beograda i Niša, DizajnUM12, uspešno je privukla pažnju posetilaca svojom vizuelnom komunikacijom u svetu bez granica!

 

Izložba se održava u Beogradu u Ostavinskoj galeriji (Kraljevića Marka 8) od 4. do 11. jula. Svečano otvaranje izložbe je bilo 4. jula u 19h, pružajući posetiocima priliku da se dive originalnim i inovativnim radovima studenata. Radovi su istraživali različite vizuelne forme kako bi preispitali sopstveni identitet i prošlost, naglašavajući višeslojni identitet i društvene dinamike.

 

U Nišu, izložba je bila smeštena u Kulturnom centru Niš (Stanoja Bunuševca BB) od 4. do 7. jula. Otvaranje je takođe bilo 4. jula u 19h, pružajući lokalnoj zajednici uvid u kreativni izraz mladih dizajnera.

 

Radovi su se istakli svojom autentičnom savremenom dizajnerskom praksom, reflektujući lične narative i suptilnije poruke. Mladi dizajneri su uspeli da kroz svoje radove artikulišu svoje viđenje sveta, naglašavajući važnost umetnosti i dizajna u današnjem turbulentnom okruženju.

 

Hvala svima koji su posetili izložbu i podržali mlade talente u njihovom nastojanju da inspirišu i transformišu svoje okruženje kroz umetnost dizajna!