Doc. dr Marija Nikolić Tošović - Univerzitet Metropolitan

Doc. dr Marija Nikolić Tošović

Docent

Oblast istraživanja: Preduzetništvo, Održivi razvoj i održivo poslovanje, Strategijski i operativni menadžment, Organizaciono ponašanje, Međunarodni menadžment

 

Obrazovanje i usavršavanje: Diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Nišu, Univerzitet u Nišu 2010. godine. Odbranila master rad 2012. godine na Fakultetu za menadžment u Zaječaru, Megatrend Univerzitet. Kao stipendista regije Pulja 2012. godine upisala doktorske međunarodne studije na Ekonomskom fakultetu LUM Univerziteta u Bariju (Italija). Doktorsku disertaciju pod nazivom “The influence of national culture on entrepreneurial and social entrepreneurial intention: A nine country study” uspešno odbranila 2016. godine. Diploma doktora nauka priznata je u Srbiji od strane Agencije za kvalifikacije 2020. godine. Tokom doktorskih studija bila je gostujući istraživač u istraživačkom centru ICRE8 u Atini, kao i istraživač saradnik na Fakultetu za menadžment u Zaječaru.

 

Dosadašnji naušno-istraživački rad objavljivala je u većem broju domaćih i stranih časopisa kategorija M20 i M50, radove je predstavljala i na internacionalnim konferencijama: ESSE2013 Ecological Economics and Institutional Dynamics u Lille-u u Francuskoj; Educational culture and Society- Nowadays Challenges u Wroclaw-u u Poljskoj i više puta na Međunarodnom simpozijumu o upravljanju prirodnim resursima u Zaječaru.

 

Profesionalna karijere: Docent na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan od 2023. Godine. Docent na Fakultetu društvenih nauka Beograd od 2021. do 2023. godine. Profesor na Visokoj školi strukovnih studija Biznis u Nišu od 2021. do 2023. godine. Od 2010. godine menadžer svih smeštajno-turističkih objekata u kompaniji Vagres. Tokom studiranja kroz angažovanje u internacionalnoj organizaciji AIESEC radila u organizacionim odborima projekata “Business expansion”, “Global Internship Program” i “Career days 2005 i 2006”. Za nevladinu organizaciju Milenijum radila kao trener na projektu „Prvi korak ka karijeri“. Stručnu praksu obavila u Niškoj filijali Eurobank EFG, a kao asistent u odeljenju nabavke provela 6 meseci u Delphi Delco Electonics Europe GmbH u Wuppertal-u u Nemačkoj.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?