“STATE OF MIND” i “UNABASHED “ – studentkinje Modnog dizajna prikazale svoje kolekcije na BAFE-u

“STATE OF MIND” i “UNABASHED “ – studentkinje Modnog dizajna prikazale svoje kolekcije na BAFE-u

26.12.2022.

Studentkinje Modnog dizajna, Univerziteta Metropolitan, su više nego uspešno prikazale svoje kolekcije na konkursu za mlade modne dizajnere – BAFE.
 
Svoje kolekcije prikazale su 2 studentkinje Modnog dizajna u pitanju su Anđela Bošković i Emilija Zdravković.
 
STATE OF MIND – Anđela Bošković
 
Kolekcija je namenjena svim ženama koje u svojim svakodnevnim aktivnostima žele da se osećaju trendy i komforno u onome što nose. Stoga, “State of mind” simboliše udobnost i ležernost kojoj svaka žena treba da bude posvećena pri izboru odevnih komada. Kolekcijom preovladavaju peščani, bež tonovi koji dodatno doprinose osećaju mirnoće koji predstavlja okosnicu State of mind kolekcije. Odevni komadi kao što su korset i crop top sako, doprinose ženstvenosti, dok kontrast baggy pantalona simboliše komfor.
 
UNABASHED – Emilija Zdravkvić
 
Emilija svoju kolekciju opisuje: “Društvo je danas u izuzetno brzom tempu. Dakle, kroz odevne kombinacije koje ljudi danas biraju otkriva se volja za bekstvom od lude gužve. Kada društvo funkcioniše super brzim tempom i ispunjeno haosom, lako se osećam anksiozno i nesigurno, i počinjem da pronalazim utopiju daleko od veoma intenzivnog pritiska.Svaki outfit inspirisan je umetnikom koji ga nosi. Današnji i budući trend vidim kao udobnost, prirodan izgled i oversize, lak, ali šik, seksi i jedinstven stil. Kada konzumenti osete dizajn i pogledaju se u ogledalo, želim da se osećaju opušteno i bezbedno, ali i seksi, jedinstveno i osnaženo. Ovih 6 nekonvencionalnih modnih udaraca probudiće u vama najsnažnije emocije, najskrivenije želje i poslaće vas u sasvim novu dimenziju umetnosti”
 
Čestitamo Anđeli i Emiliji, u nastavku pogledajte fotografije revije i sjajne kreacije naših studentkinja.