Satwik Saraswati, Senior Design Director kompanije LEGO, na Univerzitetu Metropolitan

Satwik Saraswati, Senior Design Director kompanije LEGO, na Univerzitetu Metropolitan

20.12.2022.

Na Univerzitetu Metropolitan održalo se ekskluzivno gostujuće predavanje Senior Design Director-a kompanije LEGO Satwik-a Saraswati-a, za studente Fakulteta digitalnih umetnosti. Predavanje je bilo zatvorenog tipa, ali svi zainteresovani bili su u mogućnosti da prate isto putem livestream-a!

 

Moderatori ovog predavanja bile su profesorka Fakulteta digitalnih umetnosti, Madlena Dašić i njena saradnica Una Stupar Jokić, kojima se ovog puta zahvaljujemo na organizaciji ovog događaja.

 

Satwik Saraswati ima jednu od najbogatijih biografija ove industrije i Univerzitet Metropolitan veoma je ponosan što je imao priliku da ugosti ovako velikog i poznatog dizajnera! Satwik Saraswati trenutno je Senior Design Director kompanije Lego i tamo se bavi dizajnom LEGO potrošačkih proizvoda, LEGO izdavaštvom, saradnjom sa brendovima kao što su Adidas, IKEA, LEVIS i mnogi drugi i dizajnirao je sopstveni maloprodajni portfolio ekskluzivnih LEGO kocki.

 

Satwik Saraswati našim studentima održao je interaktivno predavanje, a samo neke od tema o kojima je govorio su:

 

  • LEGO & Play – primeri jednostavnih kreativnih moći LEGO-a.
  • Kreativna saradnja
  • Pričanje priče kroz proizvod i dizajn

 

Studenti su takođe imali mogućnost da mu postave mnogobrojna pitanja, dobili su niz konstruktivnih saveta i ideja, koji će im sigurno biti korisni, kako na početku tako i tokom njihove buduće pofesionalne karijere.

 

Hvala Satwik-u Saraswati-u što je odvojio svoje vreme za naše studente. S poštovanjem ćemo pamtiti njegov pristup i posvećenost mladim ljudima.