Studenti Univerziteta Metropolitan još jednom mentori pobedničkih timova na takmičenju “Poslovni izazov”

Studenti Univerziteta Metropolitan još jednom mentori pobedničkih timova na takmičenju “Poslovni izazov”

19.12.2022.

Univerzitet Metropolitan je podržao regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov istočne Srbije”, koje se ovog puta održalo u Zaječaru.

 

Uz pomoć poslovnih mentora srednjoškolci su kreirali biznis planove za svoje ideje koje su na kraju dana u trominutnoj prezentaciji predstavili članovima žirija i publici. U toku takmičenja 14 timova bilo je pred istim izazovom – smišljali su proizvod, ili uslugu, koja će pomoći da se poboljša kvalitet života osoba sa oštećenim vidom.

 

PRVO mesto pod mentorstvom studenta, Univerziteta Metropolitan Pavla Mitića, osvojio je Tim 14, čija su ideja bila eho slušalice sa specijalnom torbicom. Slušalice bi radile na principu eholokacije koju koriste sisari. Korišćenjem ovih eho slušalica svakodnevno kretanje slepih i slabovidih ljudi bilo bi olakšano, a nepoznat prostor bi predstavljao manji stres za njih. Iza ove fenomenalne ideje stoje sledeći učenici:

 

Jovana Jovanović – Medicinska škola, Zaječar

David Tadić – Ekonomsko-trgovinska škola, Bor

Nada Radosavljević – Knjaževačka gimnazija, Knjaževac

Anđela Vukašinović – Tehnička škola, Zaječar

 

Srebrna odličja na današnjem takmičenju poneli su članovi Tima 5, pod mentorstvom studentkinje, Univerziteta Metropolitan Anje Veličković čija je ideja bila pravljenje i prodaja specijalnih naočara koje bi u sebi imale ugrađen mikrofon i kameru. Bitan segment njihove ideje jeste i povezivanje naočara na aplikaciju i podrška personalnog vodiča Vide, koja bi pomogla u lakšem kretanju, kupovini, plaćanju ali i drugim aktivnostima koje obavljamo svakog dana. Ovu fantastičnu četvorku činili su:

 

Jana Milosavljević – Tehnička škola, Knjaževac

Ognjen Petrović – Srednja škola „Nikola Tesla“, Boljevac

Mateja Tanić – Tehnička škola, Zaječar

Anđela Đukanović – Ekonomsko-trgovinska škola, Zaječar

 

Na postolje za TREĆE mesto popeli su se članovi Tima 12, pod mentorstvom studenta, Univerziteta Metropolitan Pavla Mitića koji bi svojom idejom približili osobama sa oštećenim vidom multimedijalne sadržaje koji nisu prilagođeni njihovim potrebama. Tim je smislio aplikaciju koja bi knjige, novine, filmove i serije direktno pretvarala u deskriptivne audio zapise. Tim su činili sledeći članovi:

 

Kristina Šolajić – Ekonomsko-trgovinska škola,Bor

Jovana Dinić – Ekonomsko-trgovinska škola, Zaječar

Mina Milenković – Knjaževačka gimnazija

Uroš Lalović – Medicinska škola, Zaječar

 

Bravo za naše mentore! ČESTITAMO svim timovima!