Rektor Univerziteta Metropolitan profesor dr Dragan Domazet u emisiji „Digitalne ikone“ na Radio Beogradu 2

Rektor Univerziteta Metropolitan profesor dr Dragan Domazet u emisiji „Digitalne ikone“ na Radio Beogradu 2

26.03.2020.

Kako je trenutno u toku vanredno stanje u Republici Srbiji, povodom COVID 19 (Korona virusa) i kako smo prinuđeni na sasvim drugačiji način života i rada, a celokupno obrazovanje koristi online način učenja, tim povodom je rektor i osnivač Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet bio gost emisije Digitalne ikone na Radio Beogradu 2, kod urednice emisije i profesorke Fakulteta za menadžment i Fakulteta digitalnih umetnosti, dr Tamare Vučenović.

 

Nova emisija „Digitalne ikone“ je bila posvecena obrazovanju na daljinu, kao i korisnim internet adresama i aplikacijama, koje mogu da nam olakšaju i pomognu da se snađemo u novonastalim okolnostima. Tako je i gostovanje u emisji bilo putem telefonskog uključenja, gde je tema razgovora sa profesorom dr Draganom Domazetom bila o učenju, studiranju i obrazovanju na daljinu, odnosno putem interneta – online.

 

Univerzitet Metropolitan je prvi i u najbržem roku prešao na online način studiranja i rada od kuće, čime je još jednom pokazao ne samo svoju spremnost da tako brzo čitavo poslovanje prilagodi novonastaloj, vanrednoj situaciji, već zaista i pravu brigu za svoje studente i zaposlene – jer je Metropolitan prvi akreditovan Univerzitet za internet (online) studije u Srbiji.

 

Zbog savremenog sistema za elektronsko, online učenje Univerziteta Metropolitan (e-Learning), koje je još 2005. godine kao prvi u Srbiji i regionu dobio dozvolu za rad od strane Ministarstva prosvete, a koja uključuje i izvođenje nastave na daljinu – preko interneta, i to zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama koje primenjuje. U saradnji sa predavačima UM-a, sa „New York Institute of Technologies“ na IT programu, uspelo se u ostvarivanju jedinstvenog programa naprednih akademskih i profesionalnih studija. Prema odredbama Zakona o visokom obrazovanju, diploma stečena preko interneta potpuno je izjednačena diplomi na tradicionalnoj nastavi u pogledu stečenog znanja i zvanja studenta.

 

Profesor dr Dragan Domazet je još u emisiji „Digitalne ikone“ pričao o iskustvima UM-a i počecima primene online nastave na daljinu, kao i o značaju ovakvog vida obrazovanja, prednostima i izazovima sa kojima se u radu svakodnevno susreće. Kao visokoškolska naučno-obrazovna institucija koja svoje studente stavlja u centar pažnje, Univerzitet Metropolitan je u skladu sa rasporedom predavanja i zakazanim terminima koji su predviđeni za rad, studentima omogućio nesmetano korišćenje online lekcija preko e-Learning sistema, a takođe u tim terminima i profesori su dostupni putem interneta da odgovore na sva pitanja i nedoumice studenata Univerziteta Metropolitan.

 

Gostovanje rektora Univerziteta Metropolitan, profesorа dr Dragana Domazeta u emisiji „Digitalne ikone“ o temi online učenja i informacionim tehnologijama (od 34,35″ do 43,10″), kod profesorke dr Tamare Vučenović na RADIO BEOGRADU 2 možete čuti OVDE >>