Lokalno Takmičenje za najbolju studentsku ideju na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu

Lokalno Takmičenje za najbolju studentsku ideju na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu

9.07.2018.

U ponedeljak 09. jula 2018. godine održano je lokalno Takmičenje za najbolju studentsku ideju na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, u saradnji sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija u Zrenjaninu.

 

Svoje poslovne ideje prezentovala su 2 tima sa Univerziteta Metropolitan u Beogradu i 1 tim sa Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu:

 

  • tim Zoom, sa idejom Zoom, u sastavu: Doloris Ašković i Kristina Marjanac (Univerzitet Metropolitan u Beogradu)
  • tim S, sa idejom BOOKBOOK.rs, u sastavu: Stefan Komatović i Stefan Janković (Univerzitet Metropolitan u Beogradu)
  • tim KSE – Korporacija studenata elektrotehnike, sa idejom Blok br. 7, u sastavu: Damir Nemet, Čedomir Polovina i Živko Rajković (Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu)

 

Timovi su predstavili svoje ideje petočlanom žiriju u sastavu:

 

  • prof. dr Radomir Šalić sa Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan
  • prof. dr Milorad Rančić sa Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu
  • prof. dr Igor Franc sa Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan
  • Nataša Milojević iz Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije
  • Aleksandar Slijepčević iz Beogradskog instituta za tehnologiju

 

Nakon usmenih prezentacija ideja, žiri je izabrao 2 najbolja tima: tim Zoom, sa idejom Zoom, u sastavu: Doloris Ašković i Kristina Marjanac (Univerzitet Metropolitan u Beogradu) i tim KSE – Korporacija studenata elektrotehnike, sa idejom Blok br. 7, u sastavu: Damir Nemet, Čedomir Polovina i Živko Rajković (Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu).

 

Pobednički timovi sa lokalnog takmičenja osvojili su studijsku posetu Univerzitetu u Kremsu (Austrija) i plasman u nacionalno finale Takmičenja za najbolju studentsku ideju, koje će se održati u Naučno-tehnološkom parku, u Beogradu 15. novembra 2018. godine. Univerzitet Metropolitan čestita svim timovima na odličnim idejama i izuzetnim prezentacijama. Želimo puno sreće našim studentima u predstojećem nacionalnom finalu Takmičenja međunarodnog projekta IF4TM.

 

Takmičenje je sprovedeno u okviru međunarodnog projekta IF4TM („Institutional Framework for Development of the Third Mission of Universities in Serbia“), u saradnji sa još 5 univerziteta u Srbiji, uz podršku Erasmus+ programa.

 


 

„This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein“